Reiki

Reiki

Je vraagt je vast af…

Reiki. Dat is iets met handen toch? Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar misschien nog nooit ervaren. Nu ben je vast een beetje nieuwsgierig. Want wat is reiki eigenlijk precies?

Het woord reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel. Ki betekent levensenergie. Reiki betekent dus universele levensenergie.

Wat is Reiki?

Wat doe jij als je je teen stoot? Of als je kind op zijn knie gevallen is? Zonder erover na te denken wrijf je met je handen op de zere plek. Dit doe je niet zomaar. Deze handeling geeft de zere plek als het ware extra energie, zodat de pijn snel vermindert.

Menselijke aanraking is het overdragen van warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde. En dat is waar reiki voor staat. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel. Ki betekent levensenergie. Reiki staat dus voor universele levensenergie dat overgedragen wordt.

Hoe kan Reiki jou helpen?

Door middel van reiki worden blokkades in het lichaam opgeheven. Deze blokkades kunnen zijn ontstaan door onverwerkte emoties, ten gevolge van bijvoorbeeld pesten, scheiding, verlies van een dierbare, burn-out maar ook andere (minder) heftige gebeurtenissen. Er ontstaan dan fysieke klachten als hoofdpijn, een stijve nek en rugpijn.

Reiki behandelt niet alleen de waarneembare pijn, maar ook de oorzaak van de pijn. De reiki energie heelt de totale mens. De behandeling heeft een holistische werking: de energie heelt op alle niveaus van de mens: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Hoe ziet een Reiki behandeling eruit?

Tijdens de reiki behandeling leg ik mijn handen op bepaalde plaatsen van het lichaam. Ik geef reiki energie door via mijn handen, waardoor er extra energie in je lichaam komt. Die extra energie gebruikt je lichaam om te herstellen.

Je gaat merken dat tijdens de reiki behandeling de ademhaling langzamer gaat, de bloeddruk zakt en gevoelens kalmeren. Je lichaam ontspant en komt In de Rust. De reiki energie heft blokkades op en bevordert de ontspanning.

Je lichaam kan op verschillende manieren op de reiki energie reageren. Zo kan je het warm krijgen of juist heel koud. Soms voel je tintelingen in bijvoorbeeld je handen. Je kan je ook ineens heel moe voelen. De werking van de reiki energie voel je nog lang door na een behandeling.

En voel je niks, dan is dat ook oké. De reiki energie behoudt zijn werking. Daar kan je me op vertrouwen.

De behandeling kan zowel liggend op de behandeltafel worden gegeven of zittend op een stoel.

Verbind de energie in eenheid
Verbind de Chi en de ziel
Plaats de energie hier
De energie is hier

Mijn eerste Reiki ervaring

Ik was te laat voor de les, dus met enige haast stormde ik het lokaal in. Ik liep nog van alles omver, dus al met al een lekkere binnenkomst. Mijn eerste reiki les…

Ik had ook wel eens van reiki gehoord; ik wist dat ik iets met mijn handen ging doen. Ik wist ook, diep van binnen, dat het goed voor mij zou zijn. Dat laatste kan ik niet echt verklaren. Het was een diep gevoel. Reiki zou mij iets gaan brengen. Dat voelde ik.

De les begon. We kregen uitleg hoe reiki ontstaan was, stonden stil bij wat reiki was en hoe je het kon doen. We gingen oefenen. Eerst op onszelf en later in de les ook op een medecursist.

Ik legde mijn handen op verschillende plekken van mijn lichaam. Ik weet niet meer precies welke plek, maar ik voelde dat mijn handen begonnen te tintelen. Ze werden warm en tintelden. Voel ik het nu goed, dacht ik nog? Maar het gevoel was sterk. Ik kon mijn gevoel niet negeren.

Ik voelde het echt… Dit was dus reiki.

De geschiedenis van Reiki

De grondlegger van Reiki is dr. Mikao Usui. Hij was een geestelijke, die als docent werkte. Zijn studenten vroegen hem de methode van handoplegging uit te leggen, die Jezus gebruikte om te genezen. Zodoende begon zijn 10 jaar durende zoektocht om over deze methode te leren. Usui zocht ook informatie in het boeddhisme en ontdekte overeenkomsten tussen Boeddha en Jezus.

Hij leerde Sanskriet lezen, bestudeerde oude teksten, maar nergens vond hij echt het antwoord op de vraag hoe je kunt genezen door handoplegging. Usui legde een laatste proef af. Die proef bestond uit 21 dagen meditatie, vasten en gebed op de berg Koriyama in Japan. Hij stapelde 21 steentjes voor zich op elkaar en gooide er aan het einde van elke dag 1 weg om de tel niet te verliezen.

Op de laatste dag zag Usui in een helder licht de Reiki symbolen en de bijbehorende informatie die nodig was om de helende energie te activeren. Usui daalde de Koriyama af en wist toen hoe hij kon helen zoals Boeddha en Jezus dat hadden gedaan.

Hij stootte zijn teen tijdens het lopen en ging er, zonder er verder bij te denken, zitten en hield zijn handen erop. Zijn handen werden heet en de gewonde teen was geheeld. In het dorp aangekomen heelde hij, door zijn beide handen op de zijkanten van het gezicht te leggen, de kiespijn van een vrouw. Usui gaf deze helende energie de naam Reiki, hetgeen Universele levenskracht betekent.

Wil jij Reiki ervaren? Neem vrijblijvend contact op.

Vriendelijke woorden

Het was voor mij de eerste keer dat ik een reiki behandeling onderging. Suzanne geeft veel vertrouwen en een veilig gevoel. Ik vond het een bijzondere en unieke ervaring, waarbij ik veel over mijn lichaam leerde. Ik heb me verbaasd over wat je eigen lijf je op deze manier kan vertellen. Absoluut voor herhaling vatbaar. 

S-.

Tarieven

Kennismaking met reiki (ongeveer 90 minuten met intakegesprek): 65 euro

Losse reiki sessie (na de kennismaking): 70 euro

In de Rust reiki traject: 4 sessies (normaal 4*70 euro) 250 euro. Bij het In de Rust Reiki traject wordt geadviseerd om de sessies binnen 2 a 2,5 maanden te laten plaatsvinden.

De reiki sessies duren gemiddeld 60 a 90 minuten.

Wil jij Reiki eerst thuis proberen?

Bij reiki gaat het om energie geven en ontvangen. Ook zonder opleiding ervaar je wat het doet als je je lichaam aanraakt en energie aan je lichaam geeft.

Oefen met je eigen energie. Voel wat deze oefening met je doet. Ervaar, zonder oordeel.

Zoek een fijne plek waar je ontspannen en In de Rust kan zitten. Zet je voeten plat op de grond en sluit je ogen. Adem rustig in en uit. Voel hoe je hier nu zit: hoe voelt je lichaam aan en je ademhaling.

Blijf tijdens de oefening rustig doorademen, in jouw eigen ritme.

Verplaats je aandacht naar je voeten. Voel hoe de onderkant van je voeten contact maakt met de grond. Leg je linkervoet op je rechterknie. Pak je linkervoet met 2 handen vast. Je voelt zelf waar je je handen neer wilt leggen. Houd dit 3 minuten vast.

Zet je voet na deze 3 minuten op de grond. Voel hoe deze voet aanvoelt. Is deze warm of juist koud? Voel je tintelingen? Word je bewust van het verschil tussen beide voeten.

Wissel om. Pak je rechtervoet voor 3 minuten met beide handen vast. Na 3 minuten zet je je voet weer terug. Voel hoe je rechtervoet aanvoelt.

Open langzaam je ogen en bedank jezelf voor deze oefening.

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken met energie en wil jij ook de reiki energie ervaren? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.