Ontspanmomenten

Ontspanmomenten

Herken jij dit?

Vind jij het ontspanningsmoment tijdens de yogales ook zo fijn? Maar is die vaak te kort of word je afgeleid door de geluiden van de andere cursisten? Lukt het niet om thuis een moment van rust en stilte te ervaren en ga je gewoon maar door? En zorg jij alleen maar voor anderen en onvoldoende voor jezelf?

Een momentje voor jezelf

Tijdens een In de Rust ontspanmoment begeleid ik jou in een ontspannen setting naar meer rust, balans en aandacht voor jezelf.

Met behulp van meditatie, mindfullness, ademhalingsoefeningen en ontspantechnieken ervaar je hoe je meer bewust kan worden van je lichaam en gedachten.

In de Rust ontspanmoment

Een moment van stilte en rust is heel krachtig. Het zorgt ervoor dat je alle prikkels en informatie die je binnenkrijgt, kan verwerken in je hersenen. Het is een moment van reflectie en het loslaten van zowel fysieke als mentale spanningen.

Tijdens een In de Rust ontspanmoment mag je uit de doen-stand en mag je loslaten wat je niet meer nodig hebt. De aandacht gaat naar het voelen van je lichaam en ademhaling. Je wordt je bewust van je gedachten. Zo kom je in de zijn-stand. Door je aandacht te leggen op de ademhaling beleef je het hier en nu.

In de Rust ontspanmoment: echt een moment voor jezelf

Ervaar het In de Rust ontspanmoment

Ga lekker liggen. Sluit je ogen en adem een keer diep in en blaas uit. Laat je ademhaling rustig doorgaan in jouw tempo. Neem de tijd om tot rust te komen en je lichaam en ademhaling te voelen. Voel hoe je hier nu ligt.

De adem is altijd beschikbaar, hier en nu. Het brengt ons in contact met wat we voelen. De adem geeft ons de kans om het denken los te laten. Als we voortdurend denken ervaren we nauwelijk rust.

Aandacht voor de adem staat centraal tijdens een In de Rust ontspanmoment.

De adem is de basis. Tijdens een In de Rust ontspanmoment:

Vriendelijke woorden

Al meerdere rustgevende en leerzame ontspanmomenten gehad bij Suzanne van In de Rust. Suzanne legt uit hoe je ademhaling effect heeft op je hele lichaam en brengt je compleet tot rust. Er wordt ook uitgelegd hoe je thuis oefeningen kan doen om te mediteren. Ik raad iedereen In de Rust aan.

S-.

Tarieven

Per sessie van 60 minuten met uitloop van 15 minuten: €50,-

Wil jij echt even een momentje voor jezelf? Neem vrijblijvend contact op.

Wil jij thuis een In de Rust ontspanmoment ervaren?

Zorg dat je lekker zit in een comfortabele houding. Zet je voeten plat en stevig op de grond. Voel de grond onder je voeten. Rust je blik zachtjes op een punt voor je. Laat je ademhaling als vanzelf gaan. Ervaar dat de adem zijn eigen ritme heeft. Er hoeft verder helemaal niets. Ontdek dat je nu niets hoeft te bereiken.

Er is geen oordeel; geen goed en fout. Het is jouw ritme. Het voelen van de ademhaling staat op de voorgrond. Je hoeft alleen maar te voelen: de flow, het ritme, het op en neer gaan van je buik en borst.

Maak je geen zorgen als je merkt dat je aandacht afdwaalt. Breng steeds met liefde jouw aandacht terug naar de ademhaling. Begin steeds opnieuw, hoe vaak je ook afdwaalt…

Laat een glimlach op je gezicht verschijnen en geniet na van dit In de Rust moment.